Amúgy a népnevelő intézet ötlete nagyon durva, de van benne valami. Mi lenne, ha társadalom azt a kritériumot állítaná a gyermekvállalással, mint alapjoggal szemben, hogy a család ne folytasson egyértelmű bűnöző életmódot? Mondjuk ha leglább két közeli hozzátartozót az elmúlt öt évben jogerősen elítéltek visszesőként, akkor a család automatikusan elveszti a felügyeleti jogot. Szerintem elfogadható érv, hogy olyan család, melynek tagjai bizonyíthatóan a legalapabb társadalmi normákkat sem tartják be, ne részesüljön segélyből és adókedvezményből, illetve a társadalmi normákra történő magasról kakálást ne örökíthesse tovább. Ha van családi adózás, meg családi adókedvezmény, akkor legyen családi felelősség is.

A videón látható minősíthetetlen szösszenetet amúgy Vígh Szilárd, a konyári általános iskola tanára eresztette el. Neki sem sikerült 100%-ig megtanulni magyarul, de hát náci bunkó, meg művelt magyar csak nem lehet az ember egyszerre. [hvg]

Tudom, hogy brutális a fenti gondolat, és nagyon okosan és pontosan kéne meghatározni, hogy mikor áll be egy ilyen jogvesztés, és ami a legfontosabb; a sok kölökkel értelmesen kell ám valmit kezdeni, mert a jelenlegi gyermekotthon és javító-nevelő rendszer nem feltétlen a példás állampolgárok keltetője. Mondjuk a profi sportra és a mezőgazdaságra költött 100 milliárdokból erre is juthatna évente egy töredék.