Valami OkosJánosnak sikerült az Utazás Kilállításon egy szlovák hoszteszlány fejéről levernie a korona másolatát, mert nem tetszett neki, hogy... fogalmam sincs. Kicsit számomra megfoghatatlan a Koronaőr viselkedése, tekintve, hogy nem vagyunk királyság, és létező monarchiákban is bőszen viselik az uralkodói fejdísz mását. Nemtetszésemnek hangot adtam a koronaorseg@koronaorseg.hu e-mail címen is. Az alábbiakban Woth Imrével, a Koronaőrség elnökével folytatott levelezésemet közlöm.

Tisztelt Koronaőrség!

Köszönöm, hogy sikerült lejáratni Magyarországot egy szerencsétlen hosztesz inzultálásával.

Koronaőrhöz méltó eljárás, gratulálok!

Üdvözlettel,

marci

????

Tisztelt Marci Ăšr!

Kérnék szépen magyarázatot levelének tartalmát illetőleg.

Szíves válaszát megköszönve,

Woth Imre

Elnök

Tisztelt Woth Ăšr!

Előrebocsátásként had mondjam el, hogy tiszteletben tartom, hogy Önök a koronát, amely a számomra amúgy az egyáltalán nemkívánátos királyi önkényuralom jelképe, szentként tisztelik. Ez az Önök szabad elhatározása, a véleményünk különbözik ebben a kérdésben, én republikánus beállítottságú vagyok, de ettől még céljaik lehetnek nemesek, tőlem bátran és büszkén őrizhetik a hagyományokat.

Azonban a hagyományőrzésbe és a korona tiszteletébe véleményem szerint nem tartozhat bele szerencsétlen hoszteszlányok inzultálása, még akkor sem, ha ez egy Önök által szentként kezelt tárgy másolatával kapcsolatos is. Az hogy valamely tagjuk erőszakkal lépett fel valakivel szemben, akinek még döntési joga sincs az adott kérdésben, súlyos szegénységi bizonyítvány.

Én magyarként szégyenlem magam, hogy ilyesmi előfordulhatott egy nemzetközi kiállításon Magyarországon.

Véleményem szerint a magyarság ott kezdődik, hogy az ember megtanulja az anyanyelvét, ápolja azt, és minden ezen nulladik lépés után következik. Ennek ellenére soha nem fog tőlem olyat látni, hogy magyarul helyesen tőmondatokban sem kommunikáció képes poitikusokat inzultálok. Dühitőnek tartom, hogy egyesek nemzetíszínűre pingálják magukat a közvélemény előtt és közben lábbal tiporják Arany János nyelvét. Ez az én véleményem a magyarságról. Mások úgy gondolják, hogy attól lesznek magyarok, hogy kokárdát tűznek és mocsokos idegeneket skandálnak. Ez meg az ő véleményük. Ezért maximum szavakban léphetek fel ellenük, de nem erőszakkal.

Hasonlóan fontos a magyar történelem ismerete és ápolása, azonban annak tiszteletére nincs jogom, ahogy szerintem Önöknek sincs, kényszeríteni bárkit.

Üdvözlettel,

Iványi Márton