Élőben a Lendvay utcából

Illustration for article titled Élőben a Lendvay utcából

Épp egy pillanatra láttam Bajnait a mai Lendvay utcai megmozduláson, de lekaptam. Ez is csak annak volt köszönhető, hogy a Szolidaritás bannert tartó jóember kicsit elfáradt. Noha a hallgatóság 70%-a a Szolidaritás aktivistáinak köszönhetően nem látta, de van képi bizonyíték, hogy Gordon ott volt.

Advertisement

Amúgy BA egyre jobban belejön a beszélősdibe, nyomokban pszichózist (elkap a csordaszellem, irányítani tudja az érzéseid) véltem felfedezni, ami egy jobb szónok jele. Kár, hogy a szervezői még mindig teljesen amatőrök. A rendezvény alatt kétszer, három különböző rendezőnek hívtam fel a figyelmét, hogy talán nem kéne az előadókat teljesen kitakarni, de egy óra alatt nem sikerült változásokat foganatosítani. Ha nem sikerül a saját embereiket normálisan elhelyezni, instruálni, ha egy év alatt nem termelődik ki egy talpraesett rendező, aki ezt a kommunikációs-installációs malőrt pillanatok alatt átlátja és megváltoztatja, akkor hogy higgyem el, hogy egy országot kormányozni képesek lesztek?

Maradandó benyomás volt még, hogy Szabó Rebeka (remélem ő volt, nem láttam) nagyon aranyos, kedves lány, sokat tesz és fontosat, de tömeggyűlésre még nem adnék neki mikrofonengedélyt. Most már harmadszor hallom szöveget felolvasni (beszéd mondás helyett), kicsit fejlődött, de még 2-3 évre van attól, hogy ne negatív élmény legyen a hallgatóság számára. Esetleg meggyorsíthatja a folyamatot, ha bever 1-2 felest fellépés előtt (saját tapasztalat). Szónokolni, tömegek elött pofázni talán ha 10.000-ből egy ha születik, nekünk többinek nagyon keményen dolgozni kell rajta.

Advertisement

Margóra

A Fidesz nagyon ízléses kis libákkal és molinóval várta a tüntetni vágyókat, ezúttal is köszönjük, saját adónkból legközelebb nem kérjük.

Advertisement

Noha a szárszó utáni haragom némileg csitult, liberális jobboldaliként nem érzem, hogy tisztaszívvel az Együttel szvazni. Egyszerűen van egy olyan megfoghatatlan érzésem, hogy a emberek egy része arra vár, hogy nagy szocialista-populista ígérgetés kezdődjön, legyen 14. havi, jutalom trafik, meg-arany kerekesszék, és ezzel táncol az elsöprő éljenzés szélén a tömegélmény.

Advertisement
Illustration for article titled Élőben a Lendvay utcából
Illustration for article titled Élőben a Lendvay utcából
Advertisement

(Ja, és ez a bejegyzés élőben ment volna, de valahogy nem adta a mobil felület, vagy a netkapcsolatom.)

Share This Story

Get our newsletter