Remek elk√©pzel√©st dolgoztak ki a Magyar √Āllamkincst√°r likvidit√°si probl√©m√°inak enyh√≠t√©s√©re. A Magyar Nemzet √°ltal k√∂zolt tervek szerint az √°llami alkalmazottak fizet√©s√©nek m√°sodik r√©szlet√©t csak 20-√°n fizetn√©k a j√∂vŇĎben. "Amennyiben a k√∂zszolga 15-16 napra lek√∂tn√© munkab√©r√©nek egy r√©sz√©t, arra kamatot fizetne az √°llam." [priv√°tbank√°r]

Van egy rossz h√≠rem! Mivel adott h√≥ elsej√©n √©s utols√≥ napj√°n elv√©gzett munk√°t egyar√°nt legkor√°bban a k√∂vetkezŇĎ h√≥ elej√©n fizetnek ki, a¬†k√∂zszolga jelenleg 5-35 nap k√∂z√∂tt hitelezi az √°llamot kamatmentesen. Ha erre raknak m√©g 15 napot, az az √©v vicce lenne. Az elsŇĎ 30 napra mi√©rt nincs kamat, e?!

Am√ļgy semmi bajom nincs az ak√°r heti, ak√°r k√©theti fizet√©si rendszerrel, azonban ezt csak √ļgy lehetne igazs√°gosan, ha k√©t h√©ttel kor√°bban kapn√°nak fizet√©st az emberek, nem √ļgy, hogy m√©g k√©t h√©ttel k√©sŇĎbb. Az meg likvidit√°si szempontb√≥l nem fog √∂sszej√∂nni, kb. plusz 100 milli√°rdot ig√©nyelne az √°t√°ll√°s. Tov√°bbi probl√©ma, hogy ha a mag√°nszektort m√°r a bet√©tgyŇĪjt√©sbŇĎl is kiszor√≠tja a magyar √°llam, tov√°bb romolhatnak az orsz√°g n√∂veked√©si kil√°t√°sai, de ez persze a jelenlegi korm√°nyzatot eddig sem zavarta.

[kép]