Biztos√≠t√°s n√©lk√ľl futnak a rendŇĎraut√≥k! - b√∂ffenti bele az √©terbe a Blikk mai cikke, melyet azt√°n az index.hu is kritika n√©lk√ľl visszab√∂f√∂g. Sz√∂rny√ľlk√∂dnek, hogy mi√©rt nem k√©pes a rendŇĎrs√©g √©vi 68.000-t fizetni casc√≥ra.

H√°ny rendŇĎraut√≥ja van a magyar rendv√©delemnek? A rendŇĎr√°llom√°ny 45.000 fŇĎ, becsl√©semszerint ezt legal√°bb 9.000 j√°rmŇĪ szolg√°lhatja ki (adatot nem tal√°ltam). A k√©t adatot √∂sszeszorozva 612 milli√≥ forintot kapunk. Azaz az elsŇĎ 70-100 tot√°lk√°rig egy √©vben nem √©rdemes egy ekkora szervezetnek casc√≥t k√∂tnie.

Aki ezt az alapvetŇĎ √∂sszef√ľgg√©st nem √©rti, az nincs tiszt√°ban a biztos√≠t√°s fogalm√°val. A biztos√≠t√°s kock√°zatmegoszt√°s. Ha megfelelŇĎen nagy a szervezeted a biztos√≠tand√≥ √©rt√©kek sok√°s√°ga szempontj√°b√≥l, akkor indokolatlan m√°sokkal (a biztos√≠t√≥ t√∂bbi √ľgyfel√©vel) megosztanod azt.

Az meg hogy a j√°rŇĎr saj√°t zseb√©bŇĎl fedezi-e a k√°rt, teljesen f√ľggetlen a biztos√≠t√°sokt√≥l, vagy azok hi√°ny√°t√≥l, miut√°n az adott j√°rŇĎr se nem √ľzembentart√≥, se nem tulajdonos, ez a rendŇĎrs√©g √©s alkalmazottainak viszony√°t szab√°lyoz√≥ t√∂rv√©nyektŇĎl √©s szab√°lyzatokt√≥l f√ľgg.

Eredeti itt.