M√©lys√©gesen elszomor√≠t, hogy Egyiptom focihulig√°jai is politikai j√°t√©kok b√°bjai lettek. Polg√°rh√°bor√ļs jelens√©g ez, a Jug√≥k csod√°san bemutatt√°k, hogy lehet a trib√ľnrŇĎl sz√≠tani h√°bor√ļt, bekapcsol√≥dni utcai esem√©nyekbe, majd ŇĎk od√°ig is eljutottak, hogy egyes szurkol√≥i kem√©nymagok a d√©l-szl√°v h√°bor√ļ elitkaton√°it adt√°k.

Az√©rt az meg√©r egy mis√©t, hogy a hal√°lb√ľntet√©s mennyire egy b√©na megold√°s. √Čs nem csak az√©rt, mert itt sz√ľlt az √≠t√©let egy zavarg√°st, meg m√©g 8 halottat. Tekintve az egypitomi √°ltal√°nos helyzetet, ez most nem √©rv. Azonban amellett, hogy jog√°llamban kiv√©gezni valakit roppantul dr√°ga, benne van ugye a fat√°lis t√©ved√©s lehetŇĎs√©ge, de tal√°n a legs√ļlyosabb √©rv ellene, hogy egy gyenge b√ľntet√©s. Nem v√©letlen√ľl volt szok√°s a boldog b√©keidŇĎkben (haha) a sz√©gyen elŇĎl fejl√∂v√©sbe menek√ľlni az uraknak. Engem el√≠t√©ln√©nek valami kapit√°lis bŇĪn√©rt √©s k√©t v√°laszt√°som lenne, 40 √©v, vagy hal√°l, akkor 99%-ig biztos vagyok benne, hogy a hal√°lt v√°lasztan√°m. Egy kiv√©gz√©sen csak egyszer kell t√ļlesni, m√≠g a t√©nyleges √©letfogyt minden rohadt m√°sodperc√©t meg kell √©lni.

[bbc]

Legal√°bb k√©tszer annyiba ker√ľl valakit kiv√©gezni, mint √©lete v√©g√©ig bez√°rni Amerik√°ban. [amnesty]

Kaliforni√°ban √©vente 130+ milli√≥ doll√°rt k√∂ltenek a hal√°lb√ľntet√©s int√©zm√©ny√©re. Az 1978-as vissza√°ll√≠t√°s √≥ta mintegy 4 milli√°rd doll√°rt √∂sszesen. [deathpenaltyinfo.org]

Advertisement

Ňźk annyira nem j√°rtak j√≥l [cjdg]

Kép: Via

update: 201301261403CET