OV-nek a MercedeszrŇĎl az erŇĎ √©s sz√©ps√©g jut esz√©be. Nekem p√∂ffeszkedŇĎ politikusok, keleti maffi√≥z√≥k, t√∂r√∂k vend√©gmunk√°sok, maszek z√∂lds√©gesek, meg esetleg sz√©p roma l√°nyok, de t√©ny, hogy m√°s k√∂r√∂kben szocializ√°l√≥dunk. √Āngy√°n frakci√≥-b√ľntet√©s√©t 47 gazda dobja √∂ssze, de enn√©l √©rdekesebb, hogy a frakci√≥fegyelem alapt√∂rv√©ny ellenes-e. A z√∂ld-szocialist√°k meg j√≥ es√©llyel m√©g a v√°laszt√°sok elŇĎtt els√ľllyesztik magukat.

Minisztereln√∂k√ľnk imm√°ron sz√°zhuszadj√°ra j√°rt Kecskem√©ten Mercedes √ľgyben. Mi lenne vel√ľnk, ha n√©gy√©vente egy √ļj t√≠pusn√°l t√∂bbet k√©ne levezetni a gy√°rt√≥sorr√≥l? Semj√©n Zsolti is vol√°nhoz √ľlhetne? Am√ļgy a Mercedes-rŇĎl fentebb √≠rtakat fenntartom, sz√°momra a hasonlat probl√©m√°s, nem tehetek r√≥la, nem tudom a term√©ket a tipikus felhaszn√°l√≥t√≥l elvonatkoztatni. T√©ny, hogy nem minden Mac tulaj sznob zs√ļrfi√ļ, de ettŇĎl m√©g beh√°nyok az Apple-tŇĎl is.

√Āngy√°n J√≥zsef d√≠cs√©retes harcot folytat meggyŇĎzŇĎd√©se mellett hangosan ki√°llva. Kev√©sb√© d√≠cs√©retes, hogy egy mŇĪk√∂d√©sk√©ptelen birtokstrukt√ļr√°t propag√°l tot√°lisan irracion√°lis √©rvekkel, de ettŇĎl m√©g a nagybirtokos haveroknak sz√©tosztani a hat√°rt nem sz√©p dolog. FŇĎleg, ha elŇĎre le√≠rtuk, hogy na ez nem lesz, sŇĎt. √Āngy√°nt ugye negyedmill√°ra b√≠rs√°golta a Fidesz, ami√©rt a F√∂ldt√∂rv√©ny z√°r√≥szavaz√°s√°n nem tartotta be a frakci√≥-utas√≠t√°st. A b√≠rs√°got 47 gazda dobta √∂ssze, amin√©l jobban √©rdekel, hogy mi van a b√ľntet√©s allapt√∂rv√©ny elleness√©g√©vel.

Az LMP m√°r r√©g√≥ta a sz√≠vem cs√ľcske. Amit ez a banda balfaszkod√°s szintj√©n bemutat, m√°r komolyan sz√≥rakoztat√≥. Amikor feltŇĪntek, szimpatikus volt az √ľde sz√≠nfolt. Egy j√≥bar√°tom egy darabig kem√©nyen dolgozott is az egyik helyi szervezetben, azt√°n ahogy elkezdtek helyezkedni az addig levlista tags√°gig jut√≥ emberk√©k a v√°laszt√°sok ut√°n, gyorsan ki is l√©pett. Azt√°n j√∂tt a sok szocialista z√∂lds√©g, amit √∂sszehordtak gazdas√°gpolitika c√≠msz√≥ alatt, ki is neveztem ŇĎket z√∂ld-szocialist√°knak. Most ugye m√°r platformokba szervezŇĎdve dolgoznak azon, hogy els√ľllyessz√©k mind vacak kis p√°rtjukat, mind a korm√°nyv√°lt√°s es√©ly√©t 2014-re.