OV-nek a Mercedeszről az erő és szépség jut eszébe. Nekem pöffeszkedő politikusok, keleti maffiózók, török vendégmunkások, maszek zöldségesek, meg esetleg szép roma lányok, de tény, hogy más körökben szocializálódunk. Ángyán frakció-büntetését 47 gazda dobja össze, de ennél érdekesebb, hogy a frakciófegyelem alaptörvény ellenes-e. A zöld-szocialisták meg jó eséllyel még a választások előtt elsüllyesztik magukat.

Miniszterelnökünk immáron százhuszadjára járt Kecskeméten Mercedes ügyben. Mi lenne velünk, ha négyévente egy új típusnál többet kéne levezetni a gyártósorról? Semjén Zsolti is volánhoz ülhetne? Amúgy a Mercedes-ről fentebb írtakat fenntartom, számomra a hasonlat problémás, nem tehetek róla, nem tudom a terméket a tipikus felhasználótól elvonatkoztatni. Tény, hogy nem minden Mac tulaj sznob zsúrfiú, de ettől még behányok az Apple-től is.

Advertisement

Ángyán József dícséretes harcot folytat meggyőződése mellett hangosan kiállva. Kevésbé dícséretes, hogy egy működésképtelen birtokstruktúrát propagál totálisan irracionális érvekkel, de ettől még a nagybirtokos haveroknak szétosztani a határt nem szép dolog. Főleg, ha előre leírtuk, hogy na ez nem lesz, sőt. Ángyánt ugye negyedmillára bírságolta a Fidesz, amiért a Földtörvény zárószavazásán nem tartotta be a frakció-utasítást. A bírságot 47 gazda dobta össze, aminél jobban érdekel, hogy mi van a büntetés allaptörvény ellenességével.

Az LMP már régóta a szívem csücske. Amit ez a banda balfaszkodás szintjén bemutat, már komolyan szórakoztató. Amikor feltűntek, szimpatikus volt az üde színfolt. Egy jóbarátom egy darabig keményen dolgozott is az egyik helyi szervezetben, aztán ahogy elkezdtek helyezkedni az addig levlista tagságig jutó emberkék a választások után, gyorsan ki is lépett. Aztán jött a sok szocialista zöldség, amit összehordtak gazdaságpolitika címszó alatt, ki is neveztem őket zöld-szocialistáknak. Most ugye már platformokba szerveződve dolgoznak azon, hogy elsüllyesszék mind vacak kis pártjukat, mind a kormányváltás esélyét 2014-re.