Mélységesen elszomorít, hogy Egyiptom focihuligájai is politikai játékok bábjai lettek. Polgárháborús jelenség ez, a Jugók csodásan bemutatták, hogy lehet a tribünről szítani háborút, bekapcsolódni utcai eseményekbe, majd ők odáig is eljutottak, hogy egyes szurkolói keménymagok a dél-szláv háború elitkatonáit adták.

Azért az megér egy misét, hogy a halálbüntetés mennyire egy béna megoldás. És nem csak azért, mert itt szült az ítélet egy zavargást, meg még 8 halottat. Tekintve az egypitomi általános helyzetet, ez most nem érv. Azonban amellett, hogy jogállamban kivégezni valakit roppantul drága, benne van ugye a fatális tévedés lehetősége, de talán a legsúlyosabb érv ellene, hogy egy gyenge büntetés. Nem véletlenül volt szokás a boldog békeidőkben (haha) a szégyen elől fejlövésbe menekülni az uraknak. Engem elítélnének valami kapitális bűnért és két választásom lenne, 40 év, vagy halál, akkor 99%-ig biztos vagyok benne, hogy a halált választanám. Egy kivégzésen csak egyszer kell túlesni, míg a tényleges életfogyt minden rohadt másodpercét meg kell élni.

[bbc]

Legalább kétszer annyiba kerül valakit kivégezni, mint élete végéig bezárni Amerikában. [amnesty]

Advertisement

Kaliforniában évente 130+ millió dollárt költenek a halálbüntetés intézményére. Az 1978-as visszaállítás óta mintegy 4 milliárd dollárt összesen. [deathpenaltyinfo.org]

Ők annyira nem jártak jól [cjdg]

Kép: Via

update: 201301261403CET